TITLURILE ZILEI:
• Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    • Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Luni - 22 mai 2017 8:31:17

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Cathedral Plaza nu se preda şi nu se demolează!


9 martie 2014

citeşte totul despre:
arhiepiscop,
avocatii,
carol,
cladirii,
construita,
decizia,
formuleze,
lacasului,
preferat,
proprietarilor,
respins,
seminaristii,
suspendare,
tribunalul,
mitropolitrating     (115 vizualizări)

Cazul “Cathedral Plaza” este arhicunoscut. Un edificiu megalomanic, construit în Bucureşti, într-o zonă de protecţie istorică şi arhitectonică, în mod practic lipit de Catedrala Sf Iosif din capitală. Urmare a contestării în instanţă de către reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice, în anul 2012 s-a dispus anularea autorizaţiei de construire şi desfiinţarea clădirii.

Deşi obligat să pună în executare decizia de demolare a construcţiei,  primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a preferat să formuleze la Tribunalul Dâmboviţa două cereri : una de anulare a deciziei de desfiinţare, iar cealaltă de suspendare a demolării, ambele respinse. De menţionat este faptul că în aceste procese Primăria Capitalei a fost de reprezentată de avocaţii care apără proprietarii turnului care trebuie demolat, aceştia fiind plătiţi din bani publici. Tribunalul Dâmboviţa a respins în 21 februarie 2014 contestaţiile formulate de Primăria Capitalei, prin care se solicita suspendarea şi anularea sentinţei 2520 din 2012 prin care aceeaşi instanţă a dispus demolarea turnului Cathedral Plaza.

În urma hotărârilor Tribunalului Dâmboviţa, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, a precizat că acţiunile exercitate de Primăria Capitalei au fost inspirate de “încercări confuze şi disperate” ale proprietarilor Cathedral Plaza: “Căile de atac exercitate de Primarul General au fost în mod vădit inspirate de încercările confuze şi disperate ale proprietarilor autointitulatei Cathedral Plaza. Se pare că prin această strategie Millennium Building Development (MBD) şi-a transferat influenţa şi mijloacele de atac în sfera unei instituţii publice care, într-un stat de drept, ar trebui să apere Catedrala Sf. Iosif şi nu clădirea ilegală de lângă aceasta.

Catedrala fost construită între anii 1875-1883 după planurile arhitecţilor Friedrich Schmidt din Viena şi Carol Benesch. Stilul construcţiei aparţine istorismului şi împrumută mai ales caracteristici ale stilului romanic, cu unele elemente gotice. Clădirea are 40 m lungime şi 22 m lăţime. Este cea mai cunoscută biserică romano-catolică din Bucureşti. Catedrala a fost consacrată de arhiepiscopul Ignatius Paoli, la 15 februarie 1884; au fost prezenţi „toţi preoţii Arhidiecezei, toţi seminariştii, întregul corp diplomatic acreditat la Bucureşti, preşedintele Consiliului de Miniştri, preşedintele Senatului, primarul Capitalei şi mulţi alţii. Mihail Kogălniceanu, impresionat de măreţia lăcaşului de cult catolic avea să declare în acelaşi an, de la tribuna Parlamentului, că «este cel mai frumos edificiu religios care există în România»

Cert este că, fiind epuizate toate contestările posibile, primarul Sorin Oprescu nu prea mai are de ales. Demolează clădirea sau încălcă, din nou, legea. Oricum acest caz este de urmărit. Trăim, totuşi, în România, nu este aşa ?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un producător de filme şi echipa lui filmau undeva foarte departe în deşert.
Într-o zi un bătrân indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, ploaie! Următoarea zi a fost complet ploioasă.
O săptămână mai târziu, bătrânul Indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, furtună! Următoarea zi a fost o furtună cumplită în deşert.
– Indianul ăsta este incredibil, a spus producatorul şi i-a cerut secretarei lui să îl angajeze să prezică vremea.
Oricum, după câteva prognoze excelente, bătrânul Indian nu a mai venit la locul de filmare timp de două săptămâni.
Când în sfârşit producătorul l-a întâlnit iarăşi şi i-a spus:
– Mâine trebuie să filmez nişte scene foarte importante şi depind de tine, trebuie să ştiu cum va fi vremea.
Indianul a ridicat din umeri şi a răspuns:
– Nu ştiu, radio stricat.
„Nu există decât o replică la înfrângere şi aceasta este victoria.” — Winston Churchill

Curs valutar
22 mai 2017


EUR
EURO = 4.56 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0774 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2949 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online