Lucrările de reabilitare la calea de rulare a tramvaielor vor începe vineri, 14 martie pe tronsonul Spitalul Judeţean – intersecţia Găgeni cu Şoseaua Nordului şi întoarcerea spre depoul RATP.

SC TCE SA Ploieşti (fostul RATP) anunţă că din data respectivă tramvaiele 101 şi 102 vor fi înlocuite de autobuze pe tronsonul Complexul Meşteşugăresc – Spitalul Judeţean de Urgenţă. Tramvaiele  vor  circula  cu  întoarcere prin depou.

Potrivit explicaţiei oferite de RATP, călătorii vor fi daţi jos din autobuze la Complexul Meşteşugăresc pentru a se urca în tramvaiele care vin dinspre depou.

Pe sensul Spital Judeţean - Gara Vest/Gara Sud, călătorii vor composta bilete de la Complex Meşteşugăresc, iar pe sensul Gara Vest/Gara Sud – Spital Judeţean,  biletele  compostate  la  tramvai  sunt  valabile  şi  pe  autobuz.

Direcţia Tehnic Investiţii a predat, pe 24 februarie, amplasamentul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a  tramvaielor pe traseul 102 pe segmentul Spitalul Judeţean- Interescţie Republicii. Denumirea oficială a programului este „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 102 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare - etapa I :  Bucla Nord (Spitalul Judetean )– Intersecţie Republicii“.

Prin această ultimă procedură lucrările de reabilitare intră in linie dreapta. Constructorul poate începe organizarea şantierului, iar la începutul lunii martie va începe lucrul pe primul tronson din aceasta etapă Spitalul Judeţean – Depoul SC TCE SA, iar tramvaiele vor circula de la Gara de Vest pana la depou şi înapoi.

Primarul Ploieştiului a semnat a semnat contractul de execuţie pentru proiectul de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului 102 la 31 ianuarie 2014.  Câştigătorul licitaţiei de atribuire a contractului pentru execuţia lucrării este Asocierea: SC Mari Vila Com SRL - SC Leonhard Weiss - SC Aquila Construct SRL - SC ELCO Bucureşti SRL, având un preţ ofertat de 30.673.401 lei, (6,8 milioane de euro) durata de execuţie fiind de 15 luni de la data semnării contractului.

Pentru lucrările de reabilitare a celor două trasee de tramvai -101 şi 102- sunt prevăzute fonduri în valoare totală de 157 milioane de lei (aproape 35 de milioane de euro).