Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei de Privatizări din cadrul Departamentului pentru Energie, a fost desemnat noul administrator special al Hidroelectrica, în şedinţa de vineri a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, potrivit Agerpres.

„Am convocat pentru desemnarea administratorului special, Adunarea Generală a Acţionarilor, care l-a ales în unanimitate pe domnul Gabriel Dumitraşcu, director în Departamentul pentru Energie. Acesta va avea atribuţii limitate şi va reprezenta interesele acţionarilor în procesul de insolvenţă“, a spus Borza. El a adăugat că aceasta a fost singura decizie a Adunării Generale a Acţionarilor de vineri.

Gabriel Dumitraşcu ocupă funcţia de director general în cadrul Direcţiei Generale de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, este licenţiat în ingineria şi managementul sistemelor industriale la Universitatea Politehnică Bucureşti şi a absolvit Colegiul National de Apărare şi Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica, remis vineri AGERPRES.

„Împreună cu administratorul judiciar, Euro Insol, vom relua etapa finală a ieşirii din insolvenţă şi, în acelaşi timp, vom pregăti societatea pentru reluarea cu succes a procesului de listare la bursă. În pofida momentelor mai grele prin care trece, Hidroelectrica are o poziţie financiară solidă, active importante şi valoroase şi rezultate foarte bune în ultimul bilanţ, ceea ce mă îndreptăţeşte să asigur că societatea va rămâne integral în proprietatea celor doi acţionari, Statul Român şi Fondul Proprietatea“, a declarat Gabriel Dumitraşcu, la finalul şedinţei.

Capitalul social deţinut de Statul Român la Hidroelectrica, prin Ministerul Economiei — Departamentul pentru Energie, este de 80,057%, iar Fondul Proprietatea deţine 19,943%.

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, după ce a admis mai multe contestaţii cu privire la modul în care compania a ieşit din insolvenţă, în luna iunie 2013.