Staţiunea Costineşti va beneficia anul acesta de mai multe proiecte importante de dezvoltare, printre care amenajarea de locuri de joacă şi relaxare pentru copii, înfiinţarea de baze sportive şi racordarea localităţii la reţeaua de gaze naturale.

Pentru acesta din urmă şi poate cel mai aşteptat proiect lucrările vor începe în scurt timp.„Magistrala vine pe lângă calea ferată, trece prin 23 August şi ajunge la Costineşti. Proiectul este realizat, autorizaţia de construire a fost emisă, probabil că din martie se vor apuca de treabă, astfel încât sperăm ca în curând să ajungă la Costineşti”, a declarat viceprimarul Marin Băduică pentru publicaţia constănţeană cugetliber.ro. Potrivit oficialului, racordarea la gaze este  „un semn de civilizaţie şi normalitate, dar şi un avantaj economic important”, întrucât va aduce costuri mult mai mici la încălzire.

În iulie anul trecut a fost inaugurat sistemul de distribuţie a gazelor naturale în Mangalia şi staţiunile adiacente şi, încă de atunci, s-a vorbit despre prelungirea reţelei către Costineşti şi 23 August. Oficialii din Mangalia anunţau importante scăderi la intreţinerea locuinţelor şi a spaţiilor comerciale din sudul litoralului, ceea ce se preconizează şi pentru Costineşti.

În plus, aici primăria a anunţat o serie de proiecte menite să crească atractivitatea staţiunii din punct de vedere turistic. A fost amenajat deja în fosta tabără de vară un spaţiu de joacă şi relaxare pentru cei mici şi nu numai. Acesta include şi câteva terenuri de sport (fotbal şi tenis), la care vor avea acees copiii, tinerii din localitate, dar şi turiştii aşteptaţi la vară. În paralel primăria va derula şi activităţi anuale de înfrumuseţare şi pregătire a staţiunii pentru noul sezon estival.