Primarii ar putea avea salarii de cel puţin 3.300 de lei de la 1 iunie. Proiectul susţinut de guvern a primit avizul Comisiei de muncă şi urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.
Astfel, primarii de comune se vor bucura de cea mai mare creştere salarială. Ei vor primi cu 45-50% mai mulţi bani, în condiţiile în care, de exemplu, un primar de comună de categoria a doua câştigă 2.500 de lei.
Nu mai puţin de 6.339 de alesi locali vor beneficia de acest cadou. Cele mai mari creşteri vor merge către primarii de comune care sunt şi cei mai numeroşi.
În cazul primarilor de oraşe majorările ar fi între 8 şi 16 la sută, şi de , exemplu, un primar de oraş de categoria a treia are în prezent 3.000 de lei.

De cea mai mică creştere va avea parte chiar primarul Capitalei. În cazul lui salariul va creşte cu doar 5 procente. Şi preşedinţii de Consilii Judeţene vor câştiga mai mult. Salariul lor se va majora cu 5%.
Pentru a acoperi aceste creşteri salariale Guvernul trebuie să scoată din buzunar, din iulie, când se va aplica şi până la sfârşitul anului, 43,7 mil lei. Decizia finală va fi luată mâine, în plenul Camerei Deputaţilor, care este camera decizională.