Prefectul de Argeş Cristian Soare a semnat luni dimineaţă ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu (PSD) din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, după ce a fost declarat în conflict de interese printr-o decizie definitivă a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ICCJ), informează ePitesti.ro. Nicolescu ar fi urmat să participe luni dimineaţă, la ceremonia oficială de semnare a unui contract pe fonduri europene, alături de premierul Victor Ponta şi miniştrii Constantin Niţă, Eugen Teodorovici şi Mihnea Costoiu.

Este vorba de semnarea a şase contracte de finanţare propuse de Polul Auto Muntenia şi a Acordului Cadru privind obligaţia realizării pachetului minim integrat de proiecte propuse de Polul Auto Muntenia.

La eveniment ar mai fi urmat să participe Nicolas Maure, director general al Automobile Dacia SA, precum şi Petru Sorin Buse, director general al Renault Technologie Roumanie SRL.

Prefectul Cristian Soare a emis ordinul luni dimineaţa, în prezenţa juriştilor Prefecturii. "Da, am emis ordinul. Acum îşi urmează căile procedurale", a declarat prefectul Cristian Soare pentru ePitesti.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost declarat în conflict de interese de judecătorii ICCJ, decizia din 11 februarie fiind una definitivă.

Pe 22 martie 2011, ANI l-a declarat pe Constantin Nicolescu în conflict de interese, deoarece a aprobat încheierea de contracte între societăţi comerciale la care este acţionar cu instituţii aflate în subordinea CJ Argeş şi a sesizat şi DNA. DNA Piteşti a dat iniţial NUP în dosar, ANI a cerut reexaminarea soluţiei, iar DNA a infirmat din oficiu soluţia, astfel că pe numele lui Nicolescu există în curs şi un dosar penal fiind cercetate un posibil conflict de interese şi abuz în serviciu.

Procesul a inceput în 2011, iar în prima fază, la Curtea de Apel din Târgu Mureş, Nicolescu a avut câştig de cauză. Agenţia Naţională de Integritate a facut recurs la ICCJ, aceasta fiind ultima instanţă.Instanţa supremă a admis recursul declarat de ANI şi a anulat o decizie a Curţii de Apel Târgu Mureş, care îi dăduse, în martie 2012, câştig de cauză lui Constantin Nicolescu.