TITLURILE ZILEI:
• Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 11:20:17

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Un baron local greu de demis!


22 februarie 2014

citeşte totul despre:
amenda,
avertisment,
arges,
conditiile,
contraventie,
functiei,
integritate,
majoritar,
sanctioneaza,
statutului,
munca,
infractiune,
sanselerating     (81 vizualizări)

Şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate şi, deşi a fost declarat incompatibil, are toate şansele să îşi păstreze funcţia pe motiv că nu există un temei legal ca să îşi părăsească postul.

Potrivit primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc, Nicolescu poate rămâne liniştit în fruntea CJ Argeş, întrucât conflictul de interese nu este una dintre condiţiile care, potrivit Statutului aleşilor locali, să ducă la încetarea mandatului. In schimb, şeful de CJ acuzat că a adus peste un million de lei  în contul firmelor la care era acţionar majoritar ar putea primi cel mult o sancţiune sau un avertisment, a mai spus Pendiuc. Chiar şi pentru ca Nicolescu să primească, însă, un avertisment, tot este necesar votul a două treimi dintre membrii Consiliului Judeţean Argeş, din care majoritatea aparţine PSD.

Pendiuc este, însă, contrazis chiar de lege.

Potrivit articolului 25, alineatul 3 din Legea 176/2010, “fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eilberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

În acelaşi timp, neaplicarea dispoziţiilor de mai sus constituie, potrivit articolului 29 din aceeaşi lege, contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 50 de lei la 2000 de lei, “dacă fapta nu constituie infracţiune”.

Nicolescu a fost declarat în conflict de interese după ce s-a constatat că a semnat sau aprobat 14 contracte (13 în suma de 1.139.715 lei) încheiate de CJ Argeş cu alte instituţii sub autoritatea SC Autopro Mond SA, respectiv SC Mac Auto SA (la care Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92%, respectiv de 63%).

Deşi existau zvonuri potrivit cărora Nicolescu urma să fie demis, el s-a întors  la muncă, după două săptămâni de concediu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online