Sebastian Danielescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, vrea să modifice harta judeţului pentru deszăpezire. Acesta are în vedere mărirea numărului de sectoare şi modificarea caietului de sarcini pentru licitarea acestui serviciu, în sensul prezenţei unor utilaje de tractare pentru scoaterea din nămeţi a maşinilor derapate în şanţuri şi care blochează circulaţia pe drumurile judeţene.

„Am solicitat direcţiei tehnice o reîmpărţire a judeţului în mai multe sectoare. Până acum au fost opt sectoare, iar eu estimez că vor fi mai multe. Este necesară o reîmpărţire, pentru ca în momentul în care au o problemă într-unul din sectoare să găseşti utilajele lucrând. Eu nu am fost mulţumit de faptul că în anumite zone unde era nevoie, utilajele erau în altă parte. Până au ajuns la locul respectiv, a durat foarte mult. Deszăpezirea s-a făcut dar cu sincope de timp, care au dus la nemulţumiri din partea populaţiei. Foarte mult timp s-a pierdut cu dislocarea utilajelor dintr-o parte în alta. O să avem în vedere să existe pe lângă utilaje de deszăpezire şi unele pentru tractare pentru rezolvarea situaţiilor în care autovehicule au derapat în şanţuri.

 Ca atare, măsura este să împărţim judeţul în mai multe sectoare. Este posibil să ajungem la 14 sectoare. Lucrarea este în derulare. Este o modalitate prin care îmbunătăţim serviciul de deszăpezire pe judeţ“, a declarat Sebastian Danielescu..