Pe site-ul Primăriei Ploieşti fost postat un proiect de hotărâre propus de conducerea SC TCE SA (fostul RATP) de unificare a tarifelor la abonamente pentru transportul în comun.

Propunerea, dacă ar fi adoptată în forma prezentată, ar fi valabilă pe o perioadă de doi ani, cât este estimată a dura lucrarea de înlocuire a căii de rulare a tramvaielor.

Potrivit propunerii, tarifele abonamentelor pe un singur traseu (52 lei), pe două trasee (78 lei) şi pe toate traseele (104 lei) vor fi unificate într-un singur tarif în valoare de 65 de lei, valabil pe toate traseele.  Pentru cei care călătoresc pe un singur traseu, propunerea aduce o majorare cu 13 lei, însă pentru cei care călătoresc pe mai mult de două trasee este o micşorare a tarifului cu 42 de lei.

Şi abonamentele pentru elevi şi studenţi vor fi modificate la tariful unic de 32,5 lei, pentru toate traseele.

Pentru biletul de suprataxă conducerea TCE propune majorarea de la 30 de lei, la 65 de lei.

Proiectul este totuşi în contradicţie cu intenţia primarului Iulian Bădescu, care anunţa introducerea gratuităţii pe transport pentru cetăţenii Ploieştiului, pe durata efectuării lucrărilor la cele două căi de tramvai. În cadrul dezbaterii pe buget, Iulian Bădescu a prezentat un grafic prin care ar putea fi alocată suma de 61,8 milioane de lei pentru asigurarea transportului gratuit.