Comercianţii de mărţişoare au luat cu asalt sediul SGU Ploieşti pentru a depune cereri de închiriere a spaţiilor de vânzare. Iniţial au fost depuse 180 de cereri numai pentru zona centrală a Ploieştiului, însă mulţi s-au declarat nemulţumiţi de amplasamentele pregătite şi au renunţat. În final, pentru zona Centrul Civic-McDonald’s au mai rămas doar 110 solicitări.

Ca şi anul trecut, expunerea produselor se va face pe un şevalet ce va fi pus la dispoziţie de SGU doar pentru primii 130 de comercianţi, însă din cauza retragerii solicitărilor, societatea nu le va putea distribui pe toate.

Nici zona de vest, în Parcul Aurora, nu este foarte agreată de vânzători. Din 54 de spaţii disponibile au fost solicitate doar 40.

După verificarea documentelor depuse SGU va începe încheierea convenţiilor de închiriere.

Printre obligaţiile impuse comercianţilor se află aceea de a amplasa corturi albe pe spaţiul închiriat din zona centrală.

Comercializarea mărţişoarelor se va face în perioada 21 februarie  – 9 martie iar tariful pe toată această perioadă este de 634,97 lei pentru Centrul Civic şi 604,37 lei în Parcul Aurora.

Comercializarea de flori nu va fi permisă în zona centrală, decât pe latura corespunzătoare străzii Toma Caragiu.