Prima şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova la care Mircea Cosma a lipsit motivat s-a desfăşurat cu scântei din cauza unei sume care rămăsese nebugetată pentru un contract restant de deszăpezire.

Mai precis, consilierii PDL au ridicat întrebări legate de un punct al articolului 1 din Hotărârea de rectificare a bugetului, legat de redistribuirea sumei de 225.000 lei de la capitolul „Reparaţii Drumuri“ către capitolul „Transporturi“, pentru majorarea fondurilor destinate „Întreţinerii curente pe timp de iarnă“.

Consilierii judeţeni s-au arătat circumspecţi faţă de orice contract legat deszăpezire mai ales de când DNA cerceatează mai multe contracte legate de acest lucru din perioada 2012-2013.

Până la urmă proiectul de rectificare al bugetului a fost adoptat în forma adoptată cu 19 voturi (USL + Radu Ionescu şi Cătălin Niţă), 11 abţineri (consilierii PDL şi PPDD) şi un vot împotrivă (PDL).

Suma respectivă este alocată pentru încheierea unui contract de servicii pentru deszăpezire pe sectorul 3  al judeţului, care este momentan neacoperit.

Sectorul 3 are o poveste lungă. Consiliul Judeţean alocase pentru acest sector suma de 1,1 milioane lei, iar câştigătorul licitaţiei cu suma de 530.800 lei a fost STAR T&D S.R.L.

Câştigătorul licitaţiei de anul trecut, a renunţat la contract din cauza unor probleme financiare. Ca atare au început negocierile cu următorul clasat SC Coni  SRL cu care se semnează contractul pe la finalul lunii noiembrie pentru suma de 147.566 lei fără TVA. Contractul avea valabilitate până pe 31 decembrie 2013. Ulterior contractul a fost prelungit pentru o scurtă perioadă. Acum însă sectorul respectiv este iarăşi descoperit iar CJ a pregătit suma de 347.630 de lei fără TVA.  Ultima ofertă primită a venit din partea SC Cast SRL cu suma de 340.000 lei fără TVA.

Ultima zi în care trebuia semnat contractul este luni, 17 februarie. Contractul nu a putut fi semnat din cauză faptului că suma respectivă nu era în întregime bugetată, lucru care s-a întâmplat luni. Reprezentanţii Cast erau aşteptaţi luni la sediul CJ pentru încheierea contractului de servicii până pe 15 martie.