Vineri, 7 februarie 2014, Tribunalul Prahova a soluţionat cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti privind prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţii din lotul Păvăleanu. Principalii inculpaţi din cauză au avut parte de o soluţie nefavorabilă, astfel încât vor continua să rămână în arest pentru 30 de zile, cererea parchetului  fiind admisă.

Astfel, cu privire la inculpaţii PĂVĂLEANU MARCEL-CRISTIAN, ŞERBAN BOGDAN-IONUŢ , IONESCU DRAGOŞ-IOAN, ONEA NICOLAE, ŢĂRÎNDĂ MARIAN-RĂDUCU, SOARE GHEORGHE, ŢĂRÎNDĂ ANDREI-COSTIN, MUŞAT COSTIN-GABRIEL instanţa a dispus prelungirea duratei arestului preventiv cu încă 30 de zile pe perioada începând cu data de la 14.02.2014, până la 15.03.2014, inclusiv, iar pentru inculpatul POPA CORNELlU-CIPRIAN, aflat în Arestul IPJ Prahova, pentru o durată de 17 zile, începând cu data de 27.02.2014 şi până la data de 15.03.2014, inclusiv.

În mod surprinzător, cererea parchetului a fost respinsă pentru inculpaţii Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana , Enică Victoria şi Ştefănescu Elena Giluela. Faţă de aceştia  s-a dispus măsura arestului la domiciliu şi interdicţia de a lua legătura cu coinculpaţii din dosar.
Acest tratament diferenţiat între inculpaţii din dosar are semnificaţia stabilirii de către instanţă a gradului diferit de implicare a inculpaţilor în săvârşirea infracţiunilor care au dus la un prejudiciu de aproximativ 200 milioane lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional.