Consiliul Local nu s-a întrunit vineri cum era programat. Şedinţa a fost reprogramată prin dispoziţia primarului Iulian Bădescu, pentru data de 10 februarie, ora 16. În sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ se adunaseră totuşi câţiva consilieri. Decizia de amânare a şedinţei fost comunicată de către consilierul Constantin Popa.

Şedinţa viza adoptarea bugetelor municipiului dar şi a altor instituţii subordonate.

„Am avut o ultimă discuţie pe buget cu colegii noştri de la Partidul Naţional Liberal şi am stabilit nişte mici modificări la proiectul care urma să fie votat. Din acest motiv am amânat şedinţa de consiliu pentru a face aceste modificări. Cea mai importantă modificare este legată de majorarea bugetului pentru reparaţia şcolilor cu suma de un milion de lei. Banii vor fi luaţi din fondul de rezervă“, a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.

Liderul consilierilor liberali, George Botez, a confirmat motivul acestei amânări: „Grupul USL s-a reunit în şedinţă de lucru, înainte de şedinţa de Consiliu şi s-a luat decizia ca fondurile necesare reparaţiilor şcolilor din Ploieşti să fie suplimentate cu suma de 10 miliarde de lei vechi. Aceşti bani vor fi luaţi din fondul de rezervă, constituit în buget. Sperăm să finalizăm în cel mai scurt timp toate reparaţiile necesare la aceste unităţi de învăţământ. În ceea ce priveşte suplimentarea bugetului RASP, a fost necesar acest lucru, deoarece salariaţii acestei instituţii şi-au câştigat nişte drepturi salariale restante în instanţă. Au trebuit bugetate şi aceste fonduri pentru a fi achitate drepturile salariale, în caz contrar, Consiliul Local putea fi acuzat de abuz în serviciu. Referitor la bugetul deja aprobat al SC Hale şi Pieţe SA, este prevăzută reabilitarea şi modernizarea pieţei centrale şi sperăm ca acest lucru să fie îndeplinit până la finalul mandatului. Este o investiţie necesară şi dorită de ploieşteni“.