Problema excluderii lui Cătălin Niţă din PP-DD a iscat dezbateri furtunoase în Consiliul Judeţean.

După ce filiala judeţeană a PP-DD a informat de pe 20 ianuarie Consiliul Judeţean asupra excluderii consilierului Cătălin Niţă, forul judeţean a evitat şi la şedinţa de luni să ia o decizie în acest sens.  

Consilierul judeţean, Cătălin Niţă, şi-a anunţat colegii că a atacat deja în instanţă decizia de excludere luată de conducerea partidului şi că orice decizie a forului judeţean nu poate fi luată până la lămurirea respectivei contestaţii.

„Încetarea mandatului poate produce efecte foarte grave, până la o decizie definitivă a instanţei. Am contestat decizia partidului, dar în momentul în care Consiliul Judeţean ia act de această decizie, este posibil să mă îndrept, în cazul în care sunt dat afară, iar instanţa îmi dă dreptate, împotriva Consiliului. Procedura împotriva consilierilor este puţin mai delicată, iar comisia de aceea nu a vrut să ia act, din cauza acestui vid legislativ. Adică ce se întâmplă între timp?!“, a declarat Niţă în cadrul şedinţei CJ încercând să explice scăparea legislativă.

Declaraţia sa a fost interpretată în mod diferit de către consilierii PDL care au înţeles că ar putea fi chemaţi în faţa instanţei.

În orice caz, proiectul de încetare a mandatului a fost scos de pe ordinea de zi prin votul majorităţii, consilierii PP-DD votând împotrivă iar cei PDL abţinându-se. Decizia a fost motivată prin faptul că proiectului de hotărâre îi lipseşte avizul comisiei juridice a CJ.