O echipă formată din patru elevi ploieşteni a ocupat locul al doilea la un concurs la care au participat peste 300 de elevi de pe trei continente.

Trei elevi de clasa a VIII-a şi unul de clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială "Sfântul Vasile" din Ploieşti au participat la concursul "Student Automotive Design Challenge".

Elevii au fost motivaţi ca, în 10 săptămâni, să construiascMelcul de curse Hurryă o jucărie motorizată pe placul colegilor lor mai mici. Aşa că au conceput un chestionar pentru colegii de la clasele I-IV, iar, în urma răspunsurilor primite, au decis să construiască un "melc vitezist".

Aşa a luat naştere melcul Hurry, pentru care a fost folosit un kit pus la dispoziţie de firmele organizatoare, Honeywell şi SAE International, dar şi materiale propuse de elevi (ei au folosit polistiren şi mingi de ping pong, de exemplu).

Cei patru elevi (Eduard Voinea, Andrei Popescu, Alin Dodici şi Alexandru Tudose) au fost coordonaţi de profesorii Mariana Osman (fizică), Tatiana Pană (matematică) şi Adrian Nicolae (educaţie plastică).

Primul loc a fost ocupat de o echipă chineză, care a realizat o impresionantă maşină de salvare. Locul trei a revenit unei echipe din Mexic.