Planul de buget al  SC Hale şi Pieţe S.A. a fost adoptat prin hotărârea Consiliului Local. Discuţiile au fost aprinse şi animate de proiectul schiţat de către directorul Emanuel Ilie de reconstrucţie a pieţei centrale, obiectiv care ar necesita o investiţie de peste 4 milioane de euro, potrivit proiectului.

În prima fază planul de investiţii prevede alocarea a 1,6 milioane de lei pentru proiectare, pregătirea terenului, demantelarea construcţiei actuale, demontarea reţelei, obţinerea de avize, taxa către Inspectoratul Teritorial în Construcţii etc.

Construcţia unei noi pieţe este motivată în nota de fundamentare prin faptul că această construcţie nu mai corespunde din punct de vedere funcţional şi igienico-sanitar şi este suprasolicitată de către ploieşteni.

Noua piaţă va fi construită pe actualul amplasament şi va fi închisă de o construcţie metalică. Aceasta va avea un singur nivel.

Investiţia totală se va ridica la suma de 22 de milioane de lei, iar 21 de milioane vor fi obţinuţi prin contractarea unui credit bancar.

Directorul Hale şi Pieţe a precizat că nu vor exista probleme în returnarea creditului, deoarece societatea are venituri substanţiale, asigurate în primul rând din chiria pe clădirea Peco, unde îşi desfăşoară activitatea temporar Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti.