Primarul Iulian Bădescu a luat decizia constituirii unor echipe formate din inspectorii RASP şi poliţişti locali care să supravegheze activităţile de deszăpezire în Ploieşti, efectuate de către Rosal, societatea de salubritate. Astfel, inspectorii de la RASP vor însoţi fiecare echipă de deszăpezire, pe fiecare stradă a municipiului. În această acţiune de supervizare vor fi angrenaţi şi poliţiştii locali. 

Decizia a fost luată ca urmare a numeroaselor sesizări privind deszăpezirea defectuoasă făcută de către utilajele Rosal. Acestea au fost surprinse circulând pe străzi pline de zăpadă, dar cu lama ridicată. Ploieştenii au remarcat mai mult absenţa utilajelor Rosal de pe străzi în această săptămână.

Cei mai productivi în această acţiune de deszăpezire au fost însă angajaţii SGU.

„Din punctul de vedere al condiţiilor meteo, Ploieştiul trece printr-o situaţie prin care nu a mai trecut de foarte mulţi ani. În acest moment sunt mobilizate toate forţele de care dispunem pentru degajarea zăpezii şi asigurării traficului rutier şi pietonal pe raza municipiului. Rugămintea mea pentru cetăţeni este aceea de a nu bloca accesul utilajelor de deszăpezire pe arterele de circulaţie din Ploieşti. S-a întâmplat de foarte multe ori ca utilajele să nu poată interveni din această cauză. Încercăm în măsura posibilităţilor să ridicăm şi gunoaiele. Am fost în mai multe cartiere din municipiu şi împreună cu Rosal am preluat gunoaiele care dădeau pe afară. Şi aici ne-am confrunta cu problema blocării accesului la platformele de gunoi din cauza maşinilor parcate. Oricum nu se poate rezolva peste noapte această problemă. Referitor la munţii de zăpadă nu avem capacitatea şi posibilităţile financiare de a muta toată zăpada din Ploieşti în afara oraşului. Facem acest lucru numai în zonele dificile. Ieri seară au fost efectuate 104 curse pentru mutarea zăpezii în special din intersecţiile foarte importante. Am instituit în această dimineaţă un control mai strict asupra activităţii de deszăpezire pentru că raportările din teren au arătat că utilajele merg cu lama sus ori dau rasol. Am alcătuit mai multe echipaje care supraveghează în mod direct această activitate. Nu există nicio echipă a Rosal care să lucreze fără supravegherea unui angajat al RASP ori a poliţiştilor locali. Mai sunt şi alte instituţii care supervizează această activitate, dar pe care nu le numesc. Rugămintea mea către Poliţia Locală a fost să nu mai sancţioneze societatea de salubritate, ci să-i roage pentru a-şi îndeplini obligaţiile. După aceea se poate trece şi la sancţiuni“, a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.