După două zile de ninsori şi viscol, în Prahova avem mai multe drumuri naţionale şi o autostradă închise ori restricţionate circulaţiei, sate izolate ori fără energie electrică.

Peste 10.000 de gospodării din 17 localităţi prahovene au rămas fără energie electrică din cauza viscolului care a rupt mai multe cabluri electrice. Localităţile afectate sunt Călugareni, Tătăru, Siliştea, Telega, Izvoare, Muşiţa, Teişani, Măneciu, Valea Popii, Cheia, Drăgăneasa, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Poiana Câmpina, Posada, Comarnic, Breaza. Pe teren au fost deplasate 22 echipe de intervenţie.

În privinţa drumurilor circulaţia pe DN1D, între DN1B (Albeşti Paleologu) – Ciorani, este permisa numai riveranilor, cu restricţionare a masei autovehiculelor la 3,5 tone, şi închisă la graniţa judeţului din cauza situaţiei din judeţul Ialomiţa. A fost inchisă temporar circulaţia pe DN1B km 47 – limita cu judeţul Buzău din cauza situaţiei din acest judeţ.

Pe autostrada A3, km 13 – 69, circulaţia a fost temporar închisă.

Pe DN71 Sinaia – Moroieni a fost restricţionată circulaţia la autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, a fost restricţionată circulaţia la autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 to pe drumurile naţionale DN1, DN1A şi DN72.

A fost închisă temporar circulaţia pe următoarele drumuri judeţene: DJ102D Grădiştea – Sălciile; DJ102H Baba Ana – Amaru.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă a stabilit trei echipe de verificare şi control a stării drumurilor, alimentare cu energie electrică şi alimente în zonele: Drajna, Poseşti, Starchiojd, Ceraşu (subprefect Rodica Paraschiv); Boldeşti-Grădiştea, Fulga, Sălciile (Vicepresedinte CJPH Laurentiu Rebega); Balţeşti, Şoimari, Surani, Ariceştii Zeletin (Vicepresedinte CJPH Sebasian Danielescu).