Sesizarea penală formulată la DNA de fosta directoare economică a Primăriei Ploieşti, Nicoleta Crăciunoiu, a învolburat, din nou, apele în legatură cu finanţarea echipei locale de fotbal, Petrolul Ploieşti. Pe surse, am aflat că ex directoarea Crăciunoiu a afirmat în plângere că ar fi refuzat semnarea unui ordin de plată prin care se vira o tranşă din banii promişi echipei de fotbal, invocând nelegalitatea plăţii. Cu toate acestea, se pare că directoarea a uitat să informeze organele de anchetă că ea a fost cea care a semnat propunerea de buget către Consiliul Local Ploieşti, prin care această instituţie a alocat suma de 8.000.000 lei drept premiere a echipei pentru îndeplinirea obiectivelor asumate. În mod practic, Crăciunoiu a solicitat Consiliului Local să aloce suma, semnând şi garantând legalitatea alocării, pentru ca, ulterior, să refuze să semneze virarea sumei către beneficiar, invocând nelegalitatea aceleiaşi alocări !

Este interesant că ancheta DNA  a fost începută în anul 2014 după ce, anul trecut, atât Prefectura Prahova cât şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova au constatat că nu sunt nelegalităţi în această premiere a echipei Petrolul Ploieşti. Au fost emise două hotărâri de consiliu: prima conţinând criteriile de performanţă care trebuie îndeplinite de echipă, iar a doua reglementând modul de distribuire a sumelor către aceasta. Mai mult, cele două hotărâri de consiliu nu necesitau viza Direcţiei Economice a Primăriei Ploieşti, nefiind unele care să angajeze bugetul localităţii.

Audierile în acest caz au început săptămâna trecută, miercuri, când au fost invitaţi la DNA, fără a avea vreo calitate procesuală, 26 din cei 27 de consilieri locali. După audierea consilierilor, au mai fost audiate persoane din aparatul executiv al primăriei, inclusiv city managerul Ploieştiului, Anca Agapie, pentru ca luni să fie rândul primarului Iulian Bădescu.