După ce Consiliul Judeţean a schiţat în proiectul de buget o alocare de 10,7 milioane de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJU), unitatea respectivă vrea să cumpere aparatură nouă dar şi să-şi renoveze o parte din clădirile în care funcţionează.

În afară de 5 milioane de lei la cât se ridică asigurarea utilităţilor, sunt prevăzute fonduri şi pentru dotări.  În planul de achiziţii, avizat de Consiliul de Administraţie, sunt specificate mai multe tipuri de aparate noi, precum un detector digital la secţia de radiologie în valoare de 500.000 de lei; o linie video endoscopică în valoare de 536.000 de lei; lămpi scialitice în valoare de 120.000 de lei şi câteva aparate ecograf Doppler în valoare de 80.000 de lei.

Alţi bani sunt alocaţi pentru reabilitări şi igienizări. În clădirea principală a  SJU de pe strada Găgeni, trebuie finalizată lucrarea de izolare termică în valoare de 300.000 de lei.

Anul acesta, 872.000 de lei sunt alocaţi pentru realizarea unor grupuri sanitare moderne la  toate nivelurile spitalului. Pantru reparaţia unui punct de transformare au fost alocaţi 200.000 de lei. Lucrările de igienizare ce includ mici reparaţii, zugrăvit, vopsit etc, vor consuma 720.000 de lei. Numai zugrăvitul de la Unitatea Primiri Urgenţe va necesita 50.000 de lei.

În ceea ce priveşte clădirea de pe strada Buna Vestire, în care funcţionează patru secţii ale spitalului, vor fi necesari 350.000 de lei pentru lucrările de igienizare. La finalul anului trecut  Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea activităţii în acest spaţiu din cauza condiţiilor precare. O sumă de 800.000 de lei este alocată mai demult pentru reabilitarea secţiei de oftalmologie, (tot pe Buna Vestire) dar aici licitaţia a fost contestată. Consiliul Judeţean a alocat în total suma de 600.000 de lei pentru începerea lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare, inclusiv înlocuirea instalaţiilor şi obiectelor sanitare. Activitatea la secţiile din clădirea de pe strada Buna Vestire din Ploieşti (secţiile Interne II, Gastroenterologie şi Dermatologie) nu va fi întreruptă, deoarece Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a contestat măsura de suspendare, solicitată de către comisia Ministerului Sănătăţii.

În clădirea de pe strada Boldescu au fost alocaţi 350.000 de lei pentru reabilitarea reţelei de apă.

La secţia de pneumologie de pe strada Oborului au fost alocaţi 500.000 de lei pentru reparaţia capitală a clădirii.