Spitalul Judeţean de Urgenţă va beneficia de fonduri suplimentare de la Consiliul Judeţean pentru reparaţii şi reabilitările clădirilor în care funcţionează.

Aparatul de specialitate al CJ a prevăzut sume importante care să asigure celor 3 spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, cheltuielile pentru lucrările din planul de conformare necesare obţinerii Autorizaţilor Sanitare de Funcţionare. 

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor fi alocate fonduri în valoare de 10,7 milioane de lei, destinate achiziţionării de aparatură medicală dar şi pentru lucrări de investiţii şi reparaţii în toate de cele patru spaţii în care funcţionează. Această prevedere bugetară va fi supusă aprobării în şedinţa Consiliului Judeţean din luna februarie.

Activitatea la secţiile din clădirea de pe strada Buna Vestire din Ploieşti (secţiile Interne II, Gastroenterologie şi Dermatologie), nu va fi întreruptă, deoarece Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a contestat măsura de suspendare, solicitată de către comisia Ministerului Sănătăţii. De asemenea Consiliul Judeţean va aloca suma de 600.000 de lei pentru începerea lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare, inclusiv înlocuirea instalaţiilor şi obiectelor sanitare. Aceste lucrări se vor face cu menţinerea activităţii medicale.