Potrivit unui comunicat al PNL, spitalul din Urlaţi are toate şansele să devină funcţional. Începând cu această săptămână, pe durata a 30 de zile, vor fi făcute recrutările de personal pentru angajări la Spitalul Orăşenesc Urlaţi. Unitatea respectivă a fost închisă brutal prin decizia guvernului Emil Boc la  1 aprilie 2011.

Ministerul Sănătăţii a aprobat săptămâna trecută pentru Spitalul Orăşenesc Urlaţi deblocarea a 59 de posturi constând în:  10 posturi de medici, 25 de posturi pentru asistenţi medicali, 14 posturi pentru personal medical, 2 posturi pentru alt personal sanitar, 4 posturi TESA, 4 muncitori deservire.

„Redeschiderea Spitalului Orăşenesc Urlaţi a fost una dintre promisiunile făcute de noi, liberalii, în campania electorală din 2012. În acest context, îi menţionez în mod special pe domnii Marian Măchiţescu, ca reprezentant al administraţiei locale şi Ion Luchian, ca preşedinte al Comisiei de Sănătate a Senatului, doi dintre liberalii ale căror demersuri, aproape zilnice, au făcut posibilă redeschiderea Spitalului. Spitalul Municipal Urlaţi este prima unitate sanitară din Prahova redeschisă în sistem public, după decizia inconştientă luată de guvenul Emil Boc la 1 aprilie 2011. De asemenea, vreau să subliniez faptul că acest gest, care poate părea nesemnificativ pentru unii, garantează accesul la servicii medicale de calitate pentru câteva zeci de mii de locuitori ai uneia dintre cele mai defavorizate zone ale judeţului“, a declarat Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova.