Curtea de Apel Ploieşti a respins prin Decizia nr. 1/2 ianuarie 2014 recursul declarat de Marcel Pavaleanu împotriva încheierii Tribunalului Prahova prin care i-a fost respinsă cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a decis în dosarul nr. 9978/105/2013: “Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul PĂVĂLEANU MARCEL-CRISTIAN, aflat în Arestul I.P.J. Prahova, împotriva încheierii de şedinţă din data de 31 decembrie 2013, pronunţată de Tribunalul Prahova. Obligă recurentul-inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 02 ianuarie 2014”.

Reamintim că Marcel Pavaleanu, fost angajat al guvernului în cadrul SGG, a fost arestat în octombrie 2013 într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. Datorită circumstanţelor dosarului penal în care s-a stabilit până acum un prejudiciu de peste 200 milioane de lei şi implicarea a mai mult de 60 de firme din judeţul Prahova şi din alte zone ale ţării, faptele reţinute reprezintă infracţiuni deosebit de grave, cu consecinţe asupra siguranţei naţionale. În cadrul cercetărilor efectuate s-a stabilit existenţa unei reţele infracţionale extrem de complexă şi bine organizată, numele implicate în dosar fiind atât a unor politicieni cât şi a unor oameni de afaceri abonaţi la lucrările publice, în principal pe relaţia cu Consiliul Judeţean Prahova.