TITLURILE ZILEI:
• Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 11:11:08

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Firma vicepremierului Dragnea, contract consistent de deszăpezire


30 decembrie 2013

citeşte totul despre:
administratia,
concurente,
dragnea,
gestionata,
judetele,
medie,
nationale,
perioada,
provenienta,
publice,
sistemului,
sursa,
sosea,
cnadnr,
deszapezirerating  rating  rating  rating  rating     (520 vizualizări)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a acordat contracte de deszăpezire valorând peste 150 milioane de lei în urma unor licitaţii, din care multe cu o singură ofertă valabilă, scrie România Liberă. Printre norocoşi, firma Tel Drum Alexandria, în umbra căreia se află vicepremierul Liviu Dragnea.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a acordat 18 contracte în valoare însumată de 150 milioane lei, fără TVA, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţele Constanţa, Timişoara, Cluj, Craiova, Braşov, Teleorman, Ilfov, pe următorii doi ani.

Multe contracte au fost acordate în absenţa existenţei oricărei concurenţe, licitaţia fiind câştigată de către cel care a depus singura ofertă acceptată. Unul din cele mai valoroase contracte a fost primit de către firma Tel Drum, ce îl are în spate pe vicepremierul Liviu Dragnea. De la privatizarea acesteia, în 2002, între firma în cauză şi firmele deţinute de familia vicepremierului au existat relaţii strânse de afaceri.

Potrivit sistemului electronic de licitaţii publice, în cazul secţiei de drumuri Alexandria CNADNR a primit doar o ofertă valabilă, aceasta fiind cea a Tel Drum Alexandria. Valoarea contractului este de 15,28 milioane lei, acesta fiind cel mai valoros contract acordat de către CNADNR, deşi SDN Alexandria are de departe mai puţini kilometri de administrat decât alte secţii de drumuri naţionale. Astfel, contractul semnat pentru SDN Timiş cu firma Eurosped SRL are o valoare de 13 milioane lei, în timp ce cel pentru secţia Cluj valorează doar 10,48 milioane lei. Contractele pentru secţiile Satu Mare, Bistriţa, Alba, Slatina, Miercurea Ciuc, Caransebeş au o valoare de două-trei ori mai mică decât cel de la Alexandria. Singurul care se apropie ca valoare este cel de la Buzău, unde deszăpezirea va costa aproximativ 15 milioane lei. Aici deszăpezirea va fi făcută de către o asociere ce are în frunte firma Mecan Construct, deţinută de un consilier judeţean buzoian. Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, nu a putut fi contactat ieri pentru a explica de ce este atât de scumpă deszăpezirea drumurilor naţionale în judeţul de provenienţă a vicepremierului Liviu Dragnea.

Deszăpezirea, de patru ori mai scumpă decât în Islanda

 

Pare paradoxal, dar costurile suportate de statul român cu deszăpezirea unui kilometru de drum naţional sunt de patru ori mai mari decât în Islanda, ţară în care în medie, în funcţie de regiune, sunt anual 100 de zile de ninsoare. Potrivit datelor prezentate de Administraţia şoselelor din această ţară pe site-ul propriu de internet, în perioada 2011-2012 s-au cheltuit pentru întreţinerea de iarnă a unui kilometru de şosea în medie 1.200 de euro. Reţeaua de drumuri gestionată de administraţie are 10.472 kilometri, adică aproximativ două treimi din cea gestio­nată de CNADNR.

Spre comparaţie, potrivit declaraţiilor făcute de fostul director general al CNADNR, Mircea Pop, în România în iarna 2011-2012 s-au cheltuit pentru deszăpezire 300 de milioane de lei, adică 70 de milioane de euro sau în medie pe kilometru 4.375 de euro, de trei-patru ori mai mult decât în Islanda.

Sursa: romanialibera.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online