Jandarmeria a recepţionat 21 de autospeciale, achiziţionate de statul român din fondurile obţinute prin programul de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene.

Programul beneficiază de un buget în valoare de 1,88 milioane de franci elveţieni (CHF) (1.6 milioane CHF contribuţie elveţiană şi 282.352 CHF contribuţia statului român) şi a fost determinat de necesitatea modernizarea capacităţilor Jandarmeriei Române din zonele de munte.

Astăzi s-a realizat recepţia oficială a 21 de autovehicule achiziţionate până în prezent în cadrul acestui proiect, anume a 12 autospeciale 4x4 marca ISUZU, 8 UTV-uri (Utility Task Vehicle) şi un snow mobil marca POLARIS, care vor deservi posturi şi secţii de jandarmerie montană.

Din acestea, 5 autospeciale 4x4 marca ISUZU, un UTV şi snow mobilul vor ajunge la jandarmii montani din judeţul Prahova, atât pe Valea Prahovei cât şi în staţiunea Cheia. Prin aceste mijloace jandarmii montani pot asigura o reacţie imediată pentru intervenţii, vehiculele fiind prevăzute cu accesorii specializate pentru deplasarea pe teren accidentat greu accesibil, atât în condiţii de iarnă, cât şi de vară, pentru salvarea şi transportarea turiştilor rătăciţi ori răniţi pe munte.