Întrunit în şedinţă de urgenţă la cererea consilierilor PDL şi PP-DD, Consiliul Judeţean nu a ajuns la nicio concluzie coerentă. S-a ajuns la concluzia că opoziţia pare a nu avea maturitate politică şi administrativă, venind cu proiecte fără a cunoaşte foarte bine legislaţia.

Consilierii opoziţiei au propus trei puncte de discuţii pe ordinea de zi, toate pornind de la neregulile depistate de către comisia ministerului sănătăţii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Primul punct a picat, consilierii USL, majoritari, abţinându-se de la vot. Acest proiect prevedea constituirea unei comisii din consilieri judeţeni care să întocmească un nou contract cadru pentru managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Teoria a fost demontată de vicepreşedintele CJ, Sebastian Danielescu care a explicat că respectivul contract este un contract cadru, elaborat, conform legii, de către ministerul sănătăţii fără posibilitatea de a putea fi modificat de către consiliul judeţean.

Dacă nu a mers aşa, cei din opoziţie au insistat pe ideea unei comisii care să propună o serie de clauze şi amendamente ministerului sănătăţii tot în ceea ce priveşte acest contract.

„Este vorba de constituirea unei comisii fără obiect şi constat că e mai degrabă vorba de o campanie electorală care gravitează în jurul acestei probleme a spitalului“, a punctat Danielescu.

Al doilea proiect, care prevedea înfiinţarea unei comisii de anchetă care să cerceteze modul în care conducerea spitalului a cheltuit banii veniţi de la CJ, a suferit anumite modificări. Comisia de sănătate a forului judeţean, va fi astfel completată cu doi angajaţi din aparatul de specialitate al CJ şi va investiga modul de cheltuire al banilor.