Primarul Bădescu şi copiii din Ploieşti au dat startul atmosferei de sărbătoare din centrul oraşului. Centrul evenimentului s-a derulat în Centrul Civic, zona de lângă parcul Nichita Stănescu. După o serie de colinde susţinute de copiii de la Palatul Copiilor, a venit un recital de colinde interpretate de Cezar Ouatu, autointitulat „The Voice“, cel care a reprezentat  România la Eurovision. Acesta a interpretat mai multe colinde în engleză citind versurile de pe o hârtie.

Momentul culminant a fost aprinderea beculeţelor de sărbători în centrul Ploieştiului. Au urcat pe scenă, Mircea Cosma, preşedintele CJ, Iulian Teodorescu şi Raul Petrescu, viceprimarii Ploieştiului şi primarul însuşi. Din fericire, potrivit evenimentului nu s-au ţinut discursuri, iar Iulian Bădescu alături de patru copii a declanşat comutatorul care a a aprins tot centrul Ploieştiului în culoarea albastră. Concomitent, din faţa Palatului Administrativ au fost declanşate focurile de artificii care au aprins cerul oraşului în diverse nuanţe, timp de 10 minute.

Pentru cei  mici, actorii  Teatrului pentru copii „Ciufulici“ au jucat piesa „Vine, Vine Caragiale“. Seara s-a încheiat în momentul în care Moş Nicolae îşi va face apariţia şi va aduce surprize pentru copii. În zona Târgului de Crăciun unde este amplasată scena, se vor desfăşura în fiecare seară, începand cu ora 17.00, programe artistice:  concerte de colinde ale elevilor din scolile şi liceele din Ploieşti, coruri de copii de la Casa de Cultură IL Caragiale şi ansambluri artistice de la Palatul Copiilor, spectacole de teatru pentru copii, momente muzicale susţinute de artiştii Teatrului Toma Caragiu, ai Filarmonicii Paul Constantinescu şi ai Casei de Cultura IL Caragiale.

O noutate în acest an o constituie „Atelierele lui Moş Crăciun“, o initiaţivă prin care copiii pot  învăţa cum se realizează felicitările sau decoraţiunile de Crăciun. Ei vor fi asistaţi de artişti plastici în foaierul Teatrului Toma Caragiu, în perioada 9-17 decembrie 2013, între orele 9.30-11.30. Târgul de Craciun va fi deschis pana pe 29 decembrie 2013.