După ce ieri se luase în discuţie suspendarea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă pe durata  anchetei desfăşurate de comisia Ministerului Sănătăţii, conducerea Consiliului Judeţean a revenit asupra măsurii.

Marţi, secretarul de stat, Raed Arafat, a cerut Consiliului Judeţean Prahova suspendarea din funcţie a managerului spitalului, pe durata controlului. Conducerea CJ susţine că decizia nu poate fi luată deoarece prevederile contractuale nu permit acest lucru. În contractul de management pe care Strâmbeanu l-a semnat cu Consiliul Judeţean nu este specificat la capitolul sancţiuni, suspendarea acestuia din funcţie. Vicepreşedintele CJ, Sebastian Danielescu a arătat că o astfel de măsură este fără rost din moment ce contractul de management expiră pe data de 13 decembrie.

Suspendarea acestuia din funcţie se poate produce doar în anumite situaţii precum nerealizării indicatorilor de performanţă; la apariţia unei situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese,  dacă se constată abateri de la legislaţia în vigoare probate de organele de control.