Lupte de stradă demne de imaginile din fâşia Gaza s-au petrecut în centrul Ploieştiului. Timp de 30 de minute, câteva sute de suporteri petrolişti au încercat să ajungă în faţa Prefecturii pentru a protesta că au fost atacaţi fără motiv şi întorşi din drum înaintea meciului de pe stadionul Ghencea, au fost risipiţi de jandarmii prahoveni dar şi subunităţi venite din Bucureşti. Suporterii au ripostat şi au folosit pietrele cubice decorative folosite de SGU pentru copăceii plantaţi pe trotuare împotriva scutierilor. Deja la ora 00.00, mai era doar un grup firav, de 15 suporteri, care fugea către Catedrala Sfântul Ioan urmărit de 80 de jandarmi. Imediat, jandarmii ploieşteni au început să opereze reţineri de persoane de pe marginea drumului.

Circulaţia rutieră a fost blocată în centrul oraşului timp de 20 de minute. Chiar şi după rispirea suporterilor, jandarmii răcneau la şoferii care veneau dinspre nord, să întoarcă maşinile.

„Am fost atacaţi fără motiv, pe centura Ghencea, la numai 500 de metri de stadion. Nu pot să înţeleg. Au spart geamurile autocarului şi au băgat gaze lacrimogene în interiorul maşinii. Au tras în noi cu gloanţe de caiciuc, fără niciun motiv“, a explicat o suporteră, martoră la incidente.

Un tânăr îmbrăcat cu o jachetă gri şi cu fular galben-albastru ne-a declarat după ce ne-a abordat că, jandarmii au acţionat corect, deoarece ar fi avut informaţii că suporterii ar fi transportat materiale pirotehnice. Acesta a mărturisit că este subofiţer în cadrul jandarmeriei.

La ora 00.20 în centrul Ploieştiului mai erau doar subunităţi de jandarmi de la IJJ, dar şi din cadrul jandarmeriei bucureştene. Majoritari erau însă jandarmii ploieşteni, putând fi uşor recunoscuţi după echipament.