Două proiecte banale, care în mod normal nu ar fi pus probleme în Consiliul Local, au picat la testul votului deoarece consilierii PDL s-au gândit să facă o formă bizară de opoziţie.

Au picat două proiecte de „dezmembrare“ a două terenuri în suprafaţă de 5.670 mp şi respectiv 11.473 mp de pe strada Găgeni, situate între Spitalul Judeţean şi SC Vinalcool SA. Terenurile au fost obţinute de către municipalitate în urma unui contract de asociere eşuat cu SC Triumf Construct SA. Terenurile care sunt acum nefolosite, sunt dorite de asociaţia Motivation Romania care doreşte să construiască din propriile fonduti un centru de recuperare pentru persoanele care suferă de diverse forme de handicap.

Asociaţia Motivation ar fi lider regional în domeniul integrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi prin acţiuni care au ca ţintă o viaţă independentă şi activă. De asemenea organizaţia neguvernamentală militează pentru schimbarea atitudinii membrilor cu şi fără dizabilităţi ai comunităţii, şi furnizează expertiza pentru organizaţii similare din România şi Estul Europei.

 

„Nu mai înţeleg nimic – s-a adresat primarul Iulian Bădescu, consilierilor PDL – Nu v-aţi opus la proiecte la care mă aşteptam... Este păcat, deoarece este o iniţiativă lăudabilă“.

Liderul grupului consilierilor PDL din Consiliul Local, Iulian Bolocan, s-a scuzat parcă, invocând o lipsă de fundamentare a proiectelor.