Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti  şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat şapte percheziţii în Prahova, la persoane suspectate că au emis file CEC, fără acoperire. Sumele astfel obţinute au fost folosite de membrii grupării pentru achiziţia de bunuri imobile de valoare şi autoturisme de lux. Şase persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin emiterea de file C.E.C. fără disponibil în cont şi spălare de bani.
În fapt, grupul infracţional organizat este suspectat că ar fi acţionat pe raza mai multor judeţe din ţară, fiind coordonat de un bărbat de 33 de ani, din Mislea, judeţul Prahova, asociat şi administrator la mai multe firme cu sediul în judeţul Prahova. Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi achiziţionat de la societăţi din ţară diverse bunuri, iar pentru plata contravalorii acestora, cu bună ştiinţă, ar fi emis instrumente de plată, file C.E.C. şi bilete la ordin care au fost refuzate de unităţile bancare din cauza lipsei de disponibil, activitatea infracţională întinzându-se în perioada anilor 2010 – 1012. Prejudiciul creat a fost stabilit, până în prezent, la 1.600.000 de lei. Membrii grupării foloseau societăţi care funcţionau aparent legal înfiinţate iniţial pe numele lor şi prin care derulau o perioadă de timp pentru activităţi legale.

Ulterior cesionau aceste firme către alţi membrii ai grupării care emiteau efectiv filele C.E.C. fără disponibil asigurându-se în acelaşi timp că nu mai pot fi executaţi de niciunul din creditori neavând bunuri pe societăţile respective. Sumele astfel obţinute au fost folosite de membrii grupării pentru achiziţia de bunuri imobile de valoare şi autoturisme de lux pe numele unor rude sau persoane apropiate. Opt persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.
În vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor imobile şi autoturisme ce aparţin membrilor grupării. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor de la G.J.M. Ploieşti.