După ce surse din cadrul Consiliului Judeţean au dat ca sigură plecarea lui Laurenţiu Rebega din funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova, acesta a ţinut să lămurească această problemă. Zvonurile arătau că acesta s-ar pregăti să plece pe o funcţie de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, oferită de şeful său pe linie de partid, Daniel Constantin, ministrul agriculturii.

Acesta nu neagă propunerile făcute de la Bucureşti însă a precizat că nu este nimic stabilit ci că este vorba doar de nişte discuţii de principiu, fără rezultate concrete până în acest moment.

„Nu neg. Admit că există discuţii la nivelul cel mai înalt al Partidului Conservator pentru o poziţie în aparatul central. Dar nu ştiu nimic, nu s-a luat nicio decizie, vom vedea care e ideea. Nu plec de aici decât în cazul în care mi se oferă posibilitatea să promovez profesional. Deci dacă mi s-ar oferi o funcţie administrativă voi rămâne la Consiliul Judeţean până în 2016, 2020, 2024. Propunerea de a ajunge la Ministerul Agriculturii este mai veche şi este reînnoită lunar, dacă vreau să mă duc să ajunt din punct de vedere al expertizei pe care o deţin în agricultură. Nu s-a pus niciodată problema să părăsesc Consiliul Judeţean în momentul de faţă. Sunt totuşi între selecţionabili, dacă vreţi să spunem aşa... “, a declarat Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte CJ Prahova.