2018 se anunţă a fi un an dificil pentru Ploieşti.

Cu un excedent bugetar uriaş (de aproximativ 60 de milioane de lei), bani care vor alimenta bugetul de stat, Ploieştiul ajunge în situaţia în care nu îşi poate acoperi nici măcar cheltuielile de funcţionare.

Astfel, surse din Primărie susţin că TCE va primi pentru 2018 doar 50% din bugetul necesar, iar SGU care are nevoie de 30 de milioane pentru funcţionare, poate conta pe numia xece milioane de lei. La fel stă situaţia şi la CSM Ploieşti, sportivii fiind nevoiţi şi în acest an să îşi asigure participarea la competiţii din buzunarul propriu.

Veştile proaste nu se opresc aici. Primarul Adrian Dobre pare decis să demareze restructurarea personalului din Primăria Ploieşti, iar gurile rele susţin că ar putea fi concediaţi cel puţin 25% dintre angajaţii municipalităţii.

Cu alte cuvinte, în doi ani de mandat, liberalul Dobre a reuşit performanţa de a falimenta cu adevărat Ploieştiul, asta după ce în campania electorală din 2016, atunci când a candidat la postul de primar îşi acuza adversarii politici exact de acest lucru.

Mai mult, surse din administraţie susţin că Adrian Dobre ar fi afirmat că de vină pentru visteria aproape goală sunt tot cei de la PSD, deoarece au aprobat...majorările salarile pentru angajaţii municipalităţii