Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, s-a aflat joi la DNA, ea afirmând că a fost chemată în calitate de martor într-un dosar de corupţie.

Ea a declarat  că a fost chemată la DNA în calitate de martor, însă nu a dorit să spună despre ce este vorba.

Nu vă pot da niciun fel de detalii, fiind o anchetă în curs. Am fost chemată în calitate de martor. Am dat o declaraţie. Nu am voie să vă spun (...) Nu a fost o declaraţie lungă”, le-a spus Anastase jurnaliştilor, după ce a stat aproape două ore în sediul DNA,  potrivit Agerpres.

Întrebată dacă a dat declaraţii într-un dosar de corupţie, Anastase a spus că nu are voie să spună despre ce dosar este vorba, lucru întărit şi de avocatul său.

“A fost rugată de anchetatori să nu dea niciun fel de declaraţii la presă. Nu poate să vă declare absolut nimic în momentul de faţă. A fost chemată în calitate de martor. Nu vă putem spune despre ce este dosarul şi nici de ce a fost audiată”, a spus avocatul care o însoţea, Bogdan Ionescu.

Numele Robertei Anastase a fost invocat de fostul primar PDL al oraşului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan în declaraţii din dosarul în care fostul lider PDL Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenţă privind finanţarea ilegală a PDL, pentru că ar fi primit prin interpuşi 700.000 de euro.