Aşa-zisul protest spontan al şoferilor şi vatmanilor de la TCE n-a rămas fără repercusiuni.  Astfel, conform lui Alexandri Nicolae,directorul TCE, şoferii şi vatmanii care au refuzat să iasă în traseu, lăsând ploieştenii în staţii, au primit mai puţini bani în luna decembrie.

Acestora le-au fost tăiate orele în care nu şi-au respectat sarcinile de serviciu şi au refuzat să asigure serviciul public de transport în comun.

În viitorul apropiat va fi făcut calculul exact al prejudiciului creat prin acel protest nejustificat care a blocat Ploieştiul pentru aproximativ 30 de ore.

Potrivit directorului TCE  va fi efectuată balanţa între prejudiciu şi sumele rezultate din nefolosirea carburantului sau a curentului electric în perioada respectivă, la care se vor adăuga banii opriţi din salariile şoferilor şi ale vatmanilor.

În paralel, există în desfăşurare o anchetă a comisiei de disciplină a instituţiei, care analizează  comportamentul fiecărui angajat în parte care a refuzat să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu.

Totuşi, surse din TCE susţin că de la comisia de disciplină, sindicaliştii vor scăpa doar cu...simple avertismente.

Reamintim că majoritatea şoferilor şi a vatmanilor de la TCE a refuzat, la finalul lunii noiembrie 2017, timp de o zi şi jumătate, să efectueze transportul în comun paralizând pur şi simplu Ploieştiul.