“Capacitatea” managerială a primarului Adrian Dobre aduce o gaură însemnată în visteria Ploieştiului. Conform noului Cod Fiscal, mare parte din excedentul bugetar (adică banii necheltuiţi de-a lungul anului ) pe anii 2016 şi 2017 se vor duce către bugetul de stat.

Conform ultimelor calcule, excendentul Ploiestiului din 2017 este de circa 33 de milioane de lei, iar în 2016 a fost de 45 de milioane de lei. Noua Lege a Bugetului de Stat prevede că jumătate din excendentul pe cei doi ani ar urma să meargă în visteria statului.  

,,Legislaţia nouă prevede că va exista o evaluare cu privire la cotele defalcate din TVA şi cotele de echilibrare din care se va scădea excedentul din 2016. La jumatatea anului 2018 va mai exista o evaluare şi se va lua în calcul excedentul din 2017. Ploieştiul ar putea pierde aproape 38 de milioane de lei", a susţinut primarul Adrian Dobre.

Banii provin din nefinalizarea unor licitaţii, printre care cea mai importantă este cea pentru achiziţia a 50 autobuze noi. Deşi aleşii locali au aprobat hotărârea de Consiliu Local încă din luna iunie, Executivul Primăriei s-a bâlbâit pentru realizarea unui caiet de sarcini şi s-au trezit că în decembrie 2017, deşi aveau alocare bugetară nu reuşiseră să finalizeze nici măcar licitaţia.

Acum va fi nevoie de o nouă alocare bugetară pentru ca Ploieştiul să viseze la autobuze noi...

Şi poate ca ar trebui să mai spunem că în acest moment Primăria Ploieşti nu mai are nici director Economic şi nici arhitect şef, dar vom trata problema într-un alt articol...