Şapte milioane de euro va atrage Primăria Ploieşti printr-un proiect  european.  Proiectul se cheamă  ”O 9 şansă” şi are ca scop dezvoltarea zonelor defavorizate din oraş.

Proiectul cuprinde şi investiţii îm infrastructură. Astfel, vor fi modernizate patru şcoli: 19, 13, 7 şi 11  pentru care este alocată suma de 1,4 milioane de euro. 500.000 de euro vor fi alocaţi pentru construirea unui centru social în Radu de la Afumaţi.

Un milion de euro vor merge către  îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, aici fiind vorba despre reabilitarea blocului de locuinţe sociale de pe strada Cătinei. (la acest capitol ar fi o mulţime de comentarii de făcut mai ales că blocul a fost inaugurat la cheie în 2004, fiind distrus de nesimţirea locatarilor. ). În cadrul proiectului va fi cheltuită suma de  2,5 milioane de euro pentru reducerea abandonului şcolar prin realizarea de centre after school şi pentru organizarea unor cursuri pentru persoane care nu au reuşit să termine o formă de învăţământ.

Tot prin proiectul O 9 şansă vor fi făcute lucrări de canalizare şi asflatare şi vor fi amenajate spaţii verzi în zonele defavorizate ale Ploieştiului: Bariera Bucureşti, Mimiu, Eroilor, Cătinei, Radu de la Afumaţi şi Boldescu.

Rămâne de văzut cum vor reuşi să păstreze beneficiarii din zonele amintite toate modernizările promise de municipalitate.