Poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au continuat acţiunile de verificare a comercianţilor din zona Oborului şi a cartierului Bereasca. Au fost aplicate 17 sancţiuni în valoare de 4.600 de lei şi au fost confiscate ţigarete, alcool, parfumuri precum şi alte bunuri. Au fost întocmite şi 2 dosare penale.

La data de 9.12.2017, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 Politie au desfăşurat o acţiune în zona Oborului şi a cartierului Bereasca, pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ.

Astfel, în intervalul 8-12, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun şi alcool dar şi a altor nereguli.

Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.600 lei.

Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea unor bunuri, în valoare de 4 400 lei, care erau comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale.

EXEMPLE:

1.Poliţiştii au depistat pe strada Trandafirilor o femeie, care deţinea 200 de ţigarete, fără a îndeplini condiţiile legale. Persoanei  în cauză i s-a întocmit dosar penal conform prevederilor Codului Vamal, bunurile fiind ridicate în vederea continuării  cercetărilor. 

2.Totodată, trei bărbaţi au fost depistati în Oborul Ploieşti, în timp ce ofereau spre vânzare 100 litri alcool, fără a deţine documente necesare în acest sens.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 republicată, fiindu-le  ridicate în vederea confiscării cantităţile de alcool oferite spre vânzare.

3.Un alt bărbat a fost depistat în aceeaşi zonă, oferind spre vânzare covoare persane de diferite mărimi şi culori, fără a deţine documente necesare în acest sens.      Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 republicată, fiindu-i  ridicate în vederea confiscării bunurile oferite spre vânzare.