Trei hotărâri de Consiliu Local nepuse în aplicare! Certuri nesfârşite şi încercarea de a ascunde gunoiul sub preş. Lipsa unui plan de management concret cu măsuri autentice pentru salvarea transportului în comun în Ploieşti. Şefi, şefuleţi plătiţi regeşte care fac pe  micii dumnezei, mulţumiţi că merge şi aşa...

Cam aşa este situaţia TCE Ploieşti, iar de mai bine de un an primarul Adrian Dobre nu pare preocupat de redresarea situaţiei. De fapt, după ce a distrus CSM şi sportul din Ploieşti, edilul liberal pare că îşi doreşte falimentarea transportului public în comun.

Altfel, nu poate fi explicat faptul că deşi există TREI hotărâri de Consiliu Local perfect legale, primarul nu reuştete să convingă Executivul Primăriei să le pună în aplicare. Cu alte cuvinte, deşi a chemat aleşii locali în şedinţe extraordinare sau de îndată, Adrian Dobre se poartă de parcă respectivele hotărâri nu ar exista.

Ultima ispravă o reprezintă nevirarea banilor către TCE, deşi aleşii locali au aprobat alocalea sumei de 4,6 milioane de lei, pe data de 6 decembrie, fiind chemaţi într-o şedinţă de îndată.

În timpul şedinţei de Consiliu Local, George Botez. preşedintele de şedinţă, a încercat să îl facă pe Adrian Dobre să spună public ce se va întâmpla dacă nu va exista viza CFP pentru virarea banilor. Edilul s-a eschivat şi nu a oferit un răspuns ferm.

Aşa se face că până vineri în conturile TCE nu fuseseră viraţi banii, deşi aleşilor li se spusese că dacă nu vin banii TCE va intra în incapacitate de plată.

Deci? Unde este adevărul? Doreşte Adrian Dobre falimentarea reală a TCE? Există vreo firmă de partid pregătită să preia transportul public în Ploieşti?

Sunt întrebări şoptite pe la colţurile birourilor din Palatul Administrativ, dar şi în curtea TCE.

Vom urmări situaţia, dar oricum să chemi consilierii locali de 3 ori, invocând urgenţa, dar să nu pui în aplicare hotărârile de consiliu local înseamnă...nepricepere, delăsare, neştiinţă sau...bătaie de joc?

E cam aceeaşi situaţia cu cele 50 de autobuze noi pe care ar fi trebuit să le cumpere Primăria, pentru care există hotărâre de Consiliu Local, dar pentru care caietul de sarcini pentru licitaţie nu e gata nici după aproape un an...

Ca la Ploieşti....