TCE se afundă în fiecare zi în datorii. Semne pentru redresarea societăţii comerciale nu prea se văd, iar Poliţia anchetează mai multe probleme.

În afara deturnării uriaşe de fonduri din CAR-ul salariaţilor, o altă problemă gravă o reprezintă dispariţia unei cantităţi mari de motorină. Ar fi vorba despre 34,7 tone despre care Consiliul de Administraţie crede că s-au „evaporat” pe vremea directorului Cristian Iancovici, scrie RepublikaNews.ro
 

Conform procedurii, actualul director al TCE, Nicolae Alexandri, a făcut plângere la Poliţie în acest sens.

„Consiliul de Administraţie a suspicionat dispariţia cantităţii de 34 de tone de motorină. În consecinţă, am făcut plângere la Poliţie. Ancheta este în desfăşurare”, a declarat actualul director al TCE, pentru RepublikaNews

Contactat de Ziarul Incomod, fostul director Cristian Iancovici a declarat:

„Este o situaţie cu care ne-am confruntat, fiind începători în materie de a avea rezervoare în curte, staţie proprie şi este o chestiune care se perpetuă.

Motorina, ca la toate staţiile din ţară şi din lume, este livrată la 15 grade. Pe timpul zilei, când este soare, se dilată, pe timpul nopţii se contractă. Când am aflat că există asemenea situaţii şi că vara se înregistrează plusuri, iar iarna minusuri, am sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Judeţene Prahova.

Au venit, au cerut documente, au constatat, au răspuns că nu există suspiciuni rezonabile de furt. Iniţial am crezut, nu cumva cei care manipulează pompele să fii făcut ceva, mai mult decât atât, sindicatul a făcut la acelaşi SIF o adresă şi i s-a răspuns exact cum ni s-a răspuns şi nouă.

Şi la ora actuală se înregistrează pierderi, dar nu mai zice nimeni nimic pentru că şi-au dat seama că nu ai cum să furi o asemenea cantitate. Şi la ora actuală contabilitatea înregistrează plusuri vara şi minusuri iarna

Ne-am adresat Rompetrolului şi ne-au trimis procedura lor. Şi ei, cu toate că au bazine sub pământ, unde e la aceeaşi temperatură, aplică un coeficient de 2% scăzământ.

Dacă Consiliul de Administraţie ar fi luat în consideraţie procedura Rompetrol, această cantitate se regăsea în mai puţin de 2%, undeva la 1,6-1,7%.

Ştiu de această întâmpinare, au făcut-o probabil ca să se spele pe mâini, numai că în contabilitate la momentul actual este scăzută.

Eu am luat act la momentul respectiv, nu se ajungea aici dacă se făcea inventarul. Numai că respectiva comisie de inventariere a trecut peste această magazie.

Eu am dispus să fie cercetaţi în comisia de disciplină cei care trebuiau să facă inventarul, i-am sancţionat şi bineînţeles m-am adresat organelor abilitate, SIF. Numai un nebun poate să fure, cum să furi 20 de tone?!

Cum?! Doar să furi o cisternă. Unde să te duci cu cisterna, ce să faci cu ea?! Una e să iei 100 de litri şi alta e să iei 10.000 de litri.

Nu se poate! Iar eu am anunţat Poliţia, dacă făceam eu ceva, mai sesizam Poliţia?! Vom vedea ce va fi, asta este situaţia, dar dacă se verifică şi la ora actuală, mai ales acum când temperaturile scad, se înregistrează minusuri.”,
a explicat Cristian Iancovici pentru ziarul Incomod.