Greva TCE a adus un prejudiciu uriaş societăţii comerciale care asigură transportul public al ploieştenilor. Am putea spune că îl asigură din când în când, în funcţie de toanele liderilor sindicatului reprezentativ.

Din păcate oamenilor nu li s-a spus că vor trebui să suporte din salariu cele 30 de ore de grevă şi vor descoperi acest lucru la salariul viitor.  Liderii de sindicat au fost mai...şmecheri şi şi-au luat rapid concedii (semn că grevă a fost premeditată nu spontană aşa cum li s-a spus ploieştenilor). Adică, şoferilor li se vor opri bani din salariu, iar liderilor de sindicat nu...că ei au alt statut!

În timpul grevei, dispeceratul Primăriei Ploieşti a fost luat cu asalt de telefoanele ploieştenilor. Astfel au fost primite 74 de sesizări care reclamau faptul că autobuzele TCE nu au mai ajuns în staţii.

Sute de plângeri au fost depuse şi la Protecţia Consumatorului, ploieştenii reclamând aici că au fost înşelaţi deoarece li s-au luat banii pe abonamente şi nu li se asigură serviciile. Rezoluţiile ANPC vor decide, mai mult ca sigur, despăgubiri materiale, care vor trebui plătite tot din visteria TCE...

Mai mult pentru orele de grevă, TCE nu va putea solicita subvenţia pentru gratuităţi de la Primăria Ploieşti. Deci calculele noastre arată că TCE, pe care o plând liderii de sindicat că este aproape de insolvenţă, are o gaură de aproape un milion de lei doar pentru că aşa u vrut muşchii sindicaliştilor şefi.

Cât despre conturile blocate şi minciunile care li s-au spus angajaţilor nu înţelegem cum de nu au mai fost blocate, mai ales că şedinţa CL a avut loc miercuri la ora 14.30, iar până luni TCE nu va primi niciun banuţ în cont. Mai mult, edilul Adrian Dobre nu are curaj să semneze pentru toată suma şi va solicita din nou un vot al Consiliului Local pentru a stabili dacă suma acordată TCE conţine şi TVA.

Surse din TCE ne-au spus că directorul Alexandri Nicolae le-ar fi promis liderilor de sindicat că şoferii vor primi doar avertismente pentru greva declanşată, dar acest lucru nu este posibil. Banii lipsă din conturile TCE pentru cele 30 de ore de grevă vor trebui acoperiţi de undeva. Cum subvenţia de la  Primăria va fi mai mică,, despăgubirile pentru ploieştenii care s-au plâns ANPC vor fi destul de semnificative, cineva va suporta pierdere. Liderii de sindicat au stat în concedii...medicale...aşa că parte din bani vor fi recuperaţi de la grevişti!

Aşadar, cei care vor pierde vor fi tot cei cu salarii mici, nu şmecherii care au ştiut că va fi grevă şi s-au acoperit cu hârtii!

Vom solicita Primăriei Ploieşti un calcul oficial al pierderilor înregistrate pe perioada grevei TCE, iar conducerii societăţii comerciale care se ocupă de transportul public vom cere să ne spună câţi bani va trebui să suporte fiecare grevist din salariul propriu.