Social democraţii ploieşteni au reacţionat la aşa zisa grevă spontană de la TCE, grevă organizată în condiţiile în care salariaţii societăţii care asigură transportul ploieştenilor au toate drepturile salariale plătite la zi. Publicăm integral comunicatul de presă al TCE Ploieşti:

"PSD Ploieşti  îl somează pe primarul Adrian Dobre să ia urgent măsuri pentru reluarea imediată a transportului public în municipiu. Ploieşteanul are nevoie de servicii publice, iar cineva trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru problemele create cetăţenilor.

Salariaţii TCE Ploieşti sunt dezinformaţi şi minţiţi cu privire la posibila neplată a salariilor, iar zvonistica a dus la o situaţia în care ploieştenii sunt văduviţi de transportul în comun, deşi mulţi au cumpărat abonamentele cu preţuri majorate fără a cere condiţii de transport decente.

Primarul Adrian Dobre a încercat  (pentru câta oară???) să se spele pe mâini şi să arunce responsabilitatea în ograda Consiliului Local Ploieşti. De această dată mărul discordiei îl reprezintă o reeşalonare de plată, reeşalonare care nu este atributul consilierilor locali.

Eşalonarea datoriilor este responsabilitatea  Executivului, iar problema trebuie rezolvată  de  primarul Adrian Dobre şi de către subordonaţii săi, plătiţi cu salarii invidiate de orice angajat din sectorul privat!

PSD Ploieşti consideră că liberalul Adrian Dobre nu a înţeles că este primarul ploieştenilor şi are anumite responsabilităţi pe care trebuie să le ducă la îndeplinire.

Una dintre acestea o reprezintă şi punerea în practică a hotărârilor Consiliului Local.  Aleşii locali au adoptat, în luna septembrie,  o hotărâre prin care TCE primea subvenţia de la Primăria Ploieşti. Nici în prezent această hotărâre nu este pusă în aplicare, deoarece liberalul Adrian Dobre nu ştie cum să pună la treabă angajaţii Primăriei.

Îi solicităm primarului Adrian Dobre să rezolve urgent situaţia transportului în comun şi să înveţe că trebuie să îşi asume responsabilitatea asigurând ploieştenilor accesul la serviciile publice şi să evite să se lase manipulat de grupuri de interese locale.

Dacă nu ştie ce înseamnă responsabilitatea unei astfel de funcţii, poate recunoaşte public că postul de primar al Ploieştiului este o “pălărie” prea mare pentru domnia sa şi poate să îşi prezinte demisia!

Ar fi un gest de onoare şi o dovadă că poate lua singur decizii importante, fără a aştepta un telefon de la şefii de partid…"