Organizată cu surle şi trâmbiţe de un ONG apărut peste noapte, dezbaterea „Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploieşti” s-a demonstrat a fi o şedinţă de partid.

Deşi s-a anunţat că la dezbatere participă reprezentanţi ai administraţiilor locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar, în Aula UPG au intrat în special oamenii de partid: primari, consilieri locali şi judeţeni, actuali şi foşti parlamentari.

Organizatorii, deşi plătiţi din bugetul local, au avut grijă ca reprezentanţii PSD să nu participe la eveniment. Aşa că...spre exemplu, Bogdan Toader preşedintele CJ Prahova, a fost invitat prin...whatsapp, iar viceprimarilor li s-a transmis verbal că...pot participa şi ei. Pe invitaţia trimisă prefectului Mădălina Lupea, scria că este invitat subprefectul Mădălina Lupea...

Ciudat că dintr-un buget de aproximativ 200.000 de lei nu au fost alocate fonduri pentru tipărirea unor invitaţii ...

Celor vreo 200 de invitaţi participanţi li s-a oferit la intrarea în sală o mapă cu însemnele evenimentului, mapă în care existau trei coli de hartie nescrise şi un pix...Probabil colile de hartie erau pentru cei care vroiau să demisioneze din partid de plictiseală.

Marea dezbatere s-a dovedit a fi un fel de...monolog....Nici măcar  persoanele desemnate pe criterii de nimeni ştiute pentru a pune întebări nu au fost lăsate să vorbească prea mult. . Iar întrebările nu au avut nicio legătură cu subiectul aflat în dezbatere.

Cât despre...smart city...am aflat că este doar un vis, neexistând un proiect concret sau măcar nişte acţiuni puse pe o ...coală de hărtie. La celelalte discuţii despre oraşe inteligente (desfăşurate în mai multe oraşe din ţară) au existat prezentări ale proiectelor, idei, planşe grafice. La Ploieşti, doar un filmuleţ de prezentare, un filmuleţ la fel de anost ca şi evenimentul desfăşurat la UPG.

Nu putem înţelege cum poţi vorbi despre smart city într-un oraş puternic poluat. Cum poţi minţi că vrei să oferi cetăţenilor condiţii decente de trai, în timp ce tu baţi cu pumnul în masa Consiliului Local că vrei să cumperi autobuze diesel. Sau ce viitor smart poate avea un oraş în care circulă autobuze şi tramvaie construite în 1978

Din păcate dezbaterea organizată pe genunchi de primarul liberal a fost de fapt unul dintre episoadele „luptei” dintre  deputatul Roberta Anastase şi ministrul Graţiela Gavrilescu.

Păcat că toată distracţia a fost plătită din buzunarele ploieştenilor şi nu cu 2-3 lei ci cu...139.000 de lei...