Campania naţională de informare şi promovare „Alege oaia!” a ajuns, sâmbătă, la Ploieşti. Şi pentru că ideea îi aparţine, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a venit personal la târgul organizat cu acest prilej.

Obiectivul campaniei îl reprezintă păstrarea tradiţiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie. Românii sunt îndemnaţi să mânânce mai multă carne de oaie şi de capră.

Ministrul a inspectat standurile şi a discutat cu producătorii prezenţi la târg şi le-a ascultat doleanţele. I-a încurajat anunţând că Uniunea Europeană va aloca anul viitor 6 milioane de euro pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi de capră, fonduri care pot fi accesate doar în baza unor programe, precizând că "suma va fi accesată în 2018".

Petre Daea a fost impresionat de ansamblurile populare ale Centrului Judeţean de Cultură. A pupat cântăreţii şi s-a fotografiat cu cea mai bătrână membră a grupului (80 de ani) şi cu cea mai tânără (4 ani). El i-a felicitat pentru că păstrează tradiţiile populare româneşti.

Şi pentru a încuraja crescătorii de ovine, ministrul Daea şi-a cumpărat de la târg o blană de oaie, pe care a dat 250 de lei.