În urma a 10 percheziţii efectuate azi, de poliţiştii prahoveni, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., la domiciliile unor persoane bănuite de delicte silvice, au fost ridicaţi 6,5 metri cubi de material lemnos de foc, un atelaj şi 4 motoferăstraie. 10 persoane au fost aduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul I.J.P. Prahova au efectuat 10 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de tăieri ilegale de arbori şi sustragere de material lemnos, din comuna Iordăcheanu, satul Vărbila.

De la locaţiile vizate, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 6,5 metri cubi de material lemnos de foc, un atelaj, 4 motoferăstraie, precum şi alte unelte utilizate în activitatea infracţională.

10 persoane au fost aduse la sediul Poliţiei, urmând ca, la finalizarea audierilor, anchetatorii să dispună măsuri în consecinţă.

Din cercetări, a reieşit că, în decursul ultimei luni, persoanele bănuite ar fi tăiat ilegal şi sustras arbori de pe raza Ocolului Silvic Vărbila. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost comercializat, fără forme legale, către mai multe persoane din localitate.

Percheziţiile au avut loc cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din I.J.P. Prahova.

La acţiune, au participat jandarmi şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Vărbila.