Campania naţională de informare şi promovare “Alege oaia”, sub coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Federaţiilor / asociaţiilor din sectorul de creştere a ovinelor, lansată la INDAGRA 2017, va continua pe 11 noiembrie 2017 la Ploieşti, unde va fi prezent şi Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, care ţine trei luni, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie. De asemenea, s-au alăturat campaniei şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcţiei Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căreia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse.

Evenimentul, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova, va avea loc pe platoul din faţa Palatului Culturii şi are ca scop încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie. Consumatorii se vor delecta, gratuit, cu mâncăruri tradiţionale din carne de oaie, iar cei interesaţi vor putea achiziţiona carne de oaie proaspătă sau preparată, caşcaval, brânză de burduf, cârnaţi din carne de oaie şi must de la producători autohtoni din judeţ.

Obiectivul final al campaniei îl constituie păstrarea tradiţiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creşterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea  crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea, la nivel naţional, a unei pieţe en gross, iar la nivel judeţean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii şi a produselor din carne de oaie.