Primăria vrea să demareze lucrările de reamenajare a clădirii Petrom pentru a o transforma în spital de pediatrie. După ce Consiliul Local Ploieşti a avizat proiectul de solicitare de preluare în proprietate a spitalului de pediatrie, primarul Iulian Bădescu speră ca luna viitoare să poată organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului care va amenaja fosta clădire Petrom din centrul municipiului. Edilul estimează costurile de reamenajare a clădirii la standarde europene cu aparatură ultramodernă şi cu medici aduşi de la Bucureşti la o valoare de peste 17 milioane de euro.

Primăria a preluat clădirea Petrom, cu titlu gratuit, la sfârşitul anului trecut prin două contracte de sponsorizare, cu condiţia amenajării unui spital de pediatrie.

„Sper ca în luna decembrie să demarăm şi licitaţia pentru desemnarea firmei care va realiza lucrările. Pentru că nu se putea amenaja, dar nici nu se putea primi acreditare pentru un nou Spital de Pediatrie dacă mai exista încă o unitate sanitară în Ploieşti de acelaşi profil, motiv pentru care s-a decis acest transfer de unităţi medicale. După finalizarea lucrărilor la noul Spital de Pediatrie, din centrul oraşului, aici se va transfera activitatea unităţilor sanitare cu sediul pe străzile Mihai Eminescu şi Independenţei“, a explicat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.

De amenajarea spitalului depinde toată zona, deoarece în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor va fi amenajată o parcare supra-etajată care are rolul de deservi spitalul. Primarul a precizat că de finalizarea acestor lucrări depinde şi asfaltarea străzii Cuza Vodă – un coşmar pentru şoferii ploieşteni  - explicând că asfaltarea în acest moment ar însemna o cheltuială inutilă deoarece va fi spartă din nou la începerea lucrărilor pentru parcare.