Banca Mondială susţine implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov, anunţă Guvernul, precizând că premierul Mihai Tudose s-a întâlnit marţi cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră.

Premierul Mihai Tudose a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră. Reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale au comunicat decizia Băncii Mondiale de a susţine implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov", transmite Executivul.


”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

În cadrul întrevederii au mai fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov, cu asistenţă asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înfiinţate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, şi o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnică a proiectului, a declarat că instituţia pe care o conduce se va implica total în realizarea acestui obiectiv.

La întrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor, Felix Stroe, ministrul finanţelor publice, Ionuţ Mişa, secretarul general al guvernului, Roxana Bănică, secretarul de stat în ministerul transporturilor, Maria Magdalena Grigore, şi consilierii de stat, Daniela Mocanu şi Felix Rache.