Poliţiştii din Ploieşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul. 4 mandate de aducere vor fi puse în executare.  

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. efectuează 3 percheziţii în judeţele Prahova şi Tulcea, la persoane bănuite de săvârşirea de înşelăciuni.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie - octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi săvârşit 9 înşelăciuni.

Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le la telefon şi spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecinţelor penale ale accidentului, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenţia personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani ce ar fi fost ridicaţi de complici.

Prin activitatea infracţională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei.

4 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

La activităţi participă şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, precum şi jandarmi. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul lucrătorilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.