Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat ieri, 8 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism. Simultan cu acţiunea derulată în România, în Madrid, Spania, au fost efectuate 4 percheziţii.

La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova şi Giurgiu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2017, 11  persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, profilat pe racolarea de tinere, pe teritoriul României, iar, ulterior, le-ar fi transportat în Spania, în vederea exploatării sexuale sub coordonarea şi în interesul lor

În urma percheziţiilor fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe sisteme informatice şi înscrisuri ce prezintă relevanţă probatorie în cauză, telefoane mobile, două pistoale cu aer comprimat, de tip air soft şi un pistol cu gaz, deţinut fără autorizaţie.

Totodată, au fost puse în executare 4 mandate de aducere pe numele bănuiţilor aflaţi pe teritoriul României.

La percheziţii au participat şi jandarmi.